Jdi na obsah Jdi na menu

Středoamerická luštěninová polévka

1 nakrájená cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 paprika, 1 paprička jalapeño, 2,5 šálku zeleninového vývaru, 400g konzerva drcených rajčat, 2 lžíce rajčatové pasty, 2x 400g konzerva různých fazolí, 1x 400g konzerva kukuřice, ¾ šálku sušené červené čočky, 1 lžička sušeného chilli, ½ lžičky mletého římského kmínu, 1 lžička oregana, několik lžic zakysané smetany, sůl a pepř na dochucení

V hrnci osmažíme cibuli na oleji. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a jalapeño. Smažíme asi 5 minut, dokud papriky nezměknou. Přidáme zeleninový vývar, rajčata a rajčatovou pastu, slité fazole, kukuřici a koření a promícháme. Přivedeme k varu a přidáme čočku. Jakmile se polévka opět začne vařit, snížíme teplo a přikryté necháme probublávat 25–30 minut. Nakonec vmícháme smetanu.

Můžeme podávat s tortillovými chipsy, nastrouhaným sýrem, čerstvým koriandrem, avokádem a/nebo červenou cibulí.

stredoamericka_lusteninova_polevka.jpg