Jdi na obsah Jdi na menu

Cizrna kung pao

13. 5. 2017

400 g uvařené cizrny, několik plátků čerstvého zázvoru, 4 stroužky česneku, 3 jarní cibulky, 100 g pražených loupaných arašídů, arašídový nebo sezamový olej, 1 vrchovatá lžíce škrobové moučky

Na marinádu: 10 lžic sójové omáčky, 2 lžíce rýžového vína, ½ lžíce rýžového octa, 1 lžička cukru, trochu soli, podle chuti chilli, glutasol

Cizrnu necháme několik hodin marinovat za občasného promíchání. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulku nakrájenou na kousky a zázvor a česnek nakrájený na proužky, cizrnu bez marinády a 6–8 minut zprudka smažíme. Zbytek marinády zředíme asi 1 dl vody, rozmícháme v něm škrobovou moučku, vlijeme do pánve a ještě 1–2 minuty zprudka smažíme. Nakonec přidáme arašídy a podáváme s rýží.

cizrna_kung_pao.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA