Jdi na obsah Jdi na menu

Portugalská rýže s tuňákem

9. 6. 2018

250 g rýže, 1 cibule, olivový olej, zeleninový vývar podle potřeby, sůl a černý pepř podle chuti, 185g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 320g sklenice naložených kapií nakrájených na nudličky, 16 černých oliv, kopr a plátky citrónu na ozdobení

Cibuli nakrájíme na kolečka a v kastrolu ji mírně osmažíme na oleji. Vsypeme rýži a mícháme, aby se opražila. Vlijeme horký vývar a nálev z tuňáka a z kapií, přidáme sůl a pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a dusíme, dokud rýže téměř nezměkne. Vložíme tuňáka, kapie a olivy a společně dusíme, dokud není rýže měkká. Ozdobíme snítkami kopru a plátky citronu.

portugalska_ryze_s_tunakem.jpg