Jdi na obsah Jdi na menu

Zeleninový bulgur s balkánským sýrem a červenou řepou

400 g bulguru, 3 mrkve, 2 cibule, 5 lžiček rajského protlaku, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 červená řepa, 250 g balkánského sýra, 1 lžíce másla, olej

Na pánvi orestujeme na oleji mrkve nakrájené na drobné kostičky a k nim po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a bulgur. Přilijeme tolik vody, aby byl bulgur úplně ponořený, a vložíme zeleninovou kostku a rajský protlak. Za občasného míchání vaříme zhruba 15 minut do změknutí, podle potřeby přiléváme vodu. Několik minut před dovařením přidáme na kostičky nakrájený sýr. Nakonec vmícháme máslo a podáváme s tenkými plátky řepy.

zeleninovy_bulgur_s_balkanskym_syrem_a_cervenou_repou.jpg