Zeleninový nákyp s ovesnými vločkami
150 g ovesných vloček, 250 ml mléka, 250 ml vody, ½ kostky bujónu, sůl, 2 špetky kari, 400 g mražené zeleninové směsi, 40 g másla + na vymazání zapékací mísy, šálek mléka, 2 vejce, 100 g sýra na strouhání
Mléko s vodou přivedeme do varu, přidáme bujón, sůl a ovesné vločky a uvaříme hustou kaši, kterou ochutíme kari. Zeleninu orestujeme na másle, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka pod poklicí. Obojí smícháme a přemístíme do vymazané zapékací misky. Vše zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce a sůl, a zapékáme na 175 °C asi 30 minut. Pak posypeme najemno nastrouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme dorůžova.