Přílohy
Příspěvky
Polenta – základní příprava
Na 250 g hrubozrnné polenty přivedeme k varu asi 1,5 l tekutiny (bude z toho asi 5 porcí). Do vroucí tekutiny pomalu zašleháme polentu. Plamen stáhneme na minimum, přiklopíme a každých 5 minut promícháme, dokud se polenta nezačne oddělovat od stěn nádoby (asi 40 minut). Dochutíme...
Tarhoňa – základní příprava
Tarhoňu nasucho opražíme v hrnci do světle růžova. Přidáme trošku oleje, promícháme a krátce opražíme do světle hněda. Zalijeme studenou vodou, které je o polovinu více než je objem tarhoni. Osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přepneme plotýnku na nejnižší stupeň, přikryjeme a necháme asi 20 minut dojít.
Bramborové rösti
750 g brambor, 1 cibule, 5 lžic oleje, 40 g slaniny, sůl…
Celerovo-bramborová kaše
600 g brambor, 450 g celeru, 70 g másla, 2 svazky jarní cibulky nebo 250 g pórku, 150 ml smetany na vaření, špetka muškátového oříšku, sůl a pepř...
Bramborové krokety z kaše
Do bramborové kaše vmícháme vejce, sůl a tolik hrubé mouky nebo krupičky, aby vzniklo téměř pružné těsto. Tvarujeme kuličky, ty obalíme ve strouhance a osmažíme.