Jdi na obsah Jdi na menu

Krevetová korma

250 g zmrazených krevet, 50 g másla, 1 střední cibule, 2 zelené papričky jalapenos vcelku, směs koření (2 lžičky kurkumy, po ½ lžičce mletého pepře, drceného hřebíčku, nového koření a kardamomu, po menší špetce skořice a muškátového květu), ½ konzervy kokosového mléka, 80 g plátků mandlí, podle chuti čerstvě vymačkaná citronová šťáva, sůl

Marináda: 150 ml bílého jogurtu, 3 stroužky česneku oloupané a rozdrcené, 2cm kousek zázvoru oloupaný a najemno nastrouhaný, 1 vrchovatá lžíce mletých koriandrových semínek

Krevety rozmrazíme a necháme okapat. Všechny přísady na marinádu prošleháme a do ní naložíme krevety. Necháme rozležet minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a smažíme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, chilli papričky a po chvíli i směs koření. Přidáme krevety i s marinádou, kokosové mléko a sůl a na mírném ohni necháme přejít varem. Před podáváním ochutíme citronovou šťávou, posypeme mandlemi a podáváme s rýží.

krevetova_korma.jpg