Jdi na obsah Jdi na menu

Losos s kaparovou omáčkou

4 plátky lososa, 1 bobkový list, několik kuliček černého pepře, 1 lžička bílého vinného octa, 150 ml rybího vývaru, 3 lžíce plnotučné smetany, po lžíci kaparů, nasekaného kopru a pažitky, 1 lžička škrobové moučky, 2 lžíce mléka, sůl, pepř

Lososa pečeme s bobkovým listem, pepřem, octem a vývarem v zakryté misce 15–20 minut v předehřáté troubě při 180 °C (maso by mělo ztmavnout). Do pánve procedíme tekutinu ze zapékací misky, vmícháme smetanu, kapary, kopr, pažitku, sůl a pepř. Smícháme škrobovou moučku s mlékem a přidáme do pánve. Za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Lososa s omáčkou podáváme s brambory.

losos_s_kaparovou_omackou.jpg