Jdi na obsah Jdi na menu

Makrela po arabsku s pikantním kuskusem

Mražené makrely rozmrazíme, omyjeme a osušíme. Pekáček vytřeme olivovým olejem a do něj naskládáme makrely potřené zevnitř i zvenku směsí tahíny, olivového oleje, soli, citronové šťávy a pepře. Před pečením je necháme aspoň chvíli odležet. Pečeme je odkryté.

Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme harissu (pasta z chilli papriček, česneku, koriandru, římského kmínu, papriky a soli) a chvilku restujeme. Vlijeme vývar, vmícháme kuskus, zakryjeme, odstavíme a necháme 5 minut stát. Poté načechráme vidličkou.

Podáváme s taratorem: směs jogurtu, olivového oleje, citronové šťávy a soli, příp. i petržele nebo máty.

makrela_po_arabsku_s_pikantnim_kuskusem.jpg