Jdi na obsah Jdi na menu

Lasagne s celerem a jablky

300 g celeru, 400 g jablek, 400 g čerstvého sýra, kelímek (200 g) smetany na vaření, 1 lžička křenu, sůl, pepř, 250 g lasagní, 120 g goudy

Troubu předehřejeme na 175 °C (horkovzdušnou na 155 °C). Ve velké míse utřeme čerstvý sýr se smetanou a křenem, osolíme a opepříme. Celer omyjeme, oloupeme a rozkrájíme na velmi tenké plátky. Jablka omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, vyřízneme jádřince, čtvrtky nakrájíme na plátky a obojí vmícháme do sýrové omáčky. Zapékací formu vylijeme omáčkou, vyložíme lasagnemi a takto pokračujeme až do spotřebování surovin; končíme omáčkou. Posypeme nastrouhanou goudou a pečeme v troubě asi 40 minut.

lasagne_s_celerem_a_jablky.jpg