Quesadilla s fazolemi a kukuřicí
Na náplň: okapané černé fazole, okapaná kukuřičná zrna, sladká mletá paprika, chilli, rajčatová pasta, prolisovaný česnek, ocet (trochu), oregano (hodně), sůl, cukr, nakrájené listy koriandru
Tortilly, strouhaný tučnější sýr, máslo
Na náplň smícháme všechny ingredience. Rozpuštěným máslem potřeme z jedné strany tortilly. Můžeme je opéci z potřené strany na suché pánvi. Na jednu tortillu dáme část náplně, pak trochu sýra, přiklopíme druhou tortillou a lehce ji přitlačíme, vše tak, aby obě tortily měly potřenou stranu ven. Pokud jsme tortlilly neopekli, ugrilujeme je, jinak je jen prohřejeme v mikrovlnné troubě, dokud se sýr nerozpustí. Můžeme podávat s rajčatovou omáčkou nebo s omáčkou ze zakysané smetany.