Jdi na obsah Jdi na menu

Rajčatová omáčka po italsku na těstoviny

500 g těstovin (pšeničných, nebo bramborové noky), 2 konzervy loupaných rajčat, 1 sáček zelených oliv, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, sůl, 100 g tvrdého sýra nebo 50 g parmazánu, svazeček čerstvé bazalky

Na olivovém oleji a másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme na kousky nakrájená rajčata, osolíme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Ke konci přidáme nakrájené olivy. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s omáčkou. Přidáme natrhané bazalkové lístky, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

rajcatova_omacka_po_italsku_na_testoviny.jpg