Jdi na obsah Jdi na menu

Zapékáné fazolky s těstovinami

8. 10. 2017

300 g fazolových lusků, 120 g Nivy, 100 g eidamu, zakysaná smetana, 500 g těstovin, plátek másla, snítka libečku, sůl, špetka muškátového oříšku, špetka kari koření, špetka zázvoru, vegeta

Těstoviny uvaříme podle návodu na skus, scedíme a nasypeme do zapékací mísy. Pokud máme fazolky syrové, chvilku je povaříme. Na pánev dáme rozehřát máslo a fazolky na něm orestujeme, osolíme, přidáme vegetu, muškátový ořech, zázvor a kari, pár lístků libečku, lehce podlijeme a promícháme. Nalijeme k nim zakysanou smetanu, přisypeme rozdrobenou Nivu a vaříme, dokud nejsou fazolky téměř měkké a Niva se nerozpustí. K těstovinám přidáme směs s fazolkami, promícháme a poklademe plátky eidamu nebo nastrouhaným eidamem a dáme do předehřáté trouby na 180 °C zapéct asi na 25 minut (dokud sýr nezezlátne). Podáváme se zeleninovým salátem.

zapekane_fazolky_s_testovinami.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA