Jdi na obsah Jdi na menu

Zeleninové lasagne

2 cukety nebo 2 lilky, 200 g lasagní, 1 menší cibule, 2 konzervy loupaných rajčat, 3 stroužky česneku, 1 lžíce cukru, ½ litru mléka, strouhaný sýr, máslo, hladká mouka, sůl, pepř, muškátový květ

Nakrájíme na plátky cukety nebo lilky, prosolíme a necháme vypotit. Vymažeme pekáč máslem.

Uvaříme rajčatovou omáčku: zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rajčata, sůl, cukr a česnek. Povaříme a rozmixujeme.

Na bešamelovou omáčku rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme mléko a uvaříme omáčku. Dochutíme ji solí, pepřem a muškátovým květem.

Na dno pekáče dáme rajčatovou omáčku, vrstvu lasagní, bešamel, cuketu či lilek a střídáme. Končíme bešamelem, upečeme v troubě a ke konci posypeme sýrem a dopečeme.

zeleninove_lasagne.jpg