Jdi na obsah Jdi na menu

Cuketový rozvar

6 lžic oleje, 4 velké cibule, 6–8 stroužků česneku, 1,5 kg cukety (částečně může být nahrazena lilkem), 3 lžičky soli, 2 lžíce krupicového cukru, 2 lžíce vinného octa, 400 g hustého rajčatového protlaku, ½ lžičky drceného chilli

Na oleji zpěníme na hrubší kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme cuketu nastrouhanou nahrubo, osolíme a mícháme 3 minuty. Přidáme ostatní přísady a dusíme napůl přikryté zhruba 40 minut. Občas zamícháme. Na konci můžeme rozmixovat. Plníme do horkých sklenic a zavíčkujeme (výsledný objem je asi 1,5 litru). Podáváme na toustu nebo topince se sýrem a uzeninou nebo zamícháme do těstovin.

cuketovy_rozvar.jpg