Jdi na obsah Jdi na menu

Kapusta z jednoho hrnce

½ hlávkové kapusty, 300 g růžičkové kapusty, 3 brambory, 100 g kořenové zeleniny, 400 g rajčat, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 250–300 ml zeleninového vývaru, 2 bobkové listy, několik lístků bazalky (nebo 1 lžička sušené), 2 lžíce oleje, sůl, pepř, kopr

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem, přidáme najemno nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme ji. Vmícháme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, očištěné a na malé kousky na krájené kapustové listy, růžičkovou kapustu, spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, zalijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby ještě podléváme vývarem. Na posledních 5 minut vmícháme do pokrmu nasekanou bazalku a kopr. Podáváme s čerstvým pečivem nebo s rýží.

kapusta_z_jednoho_hrnce.jpg