Jdi na obsah Jdi na menu

Lilky po parmsku

2 střední lilky, 800 g měkkých rajčat, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 150 g plátkového sýra, 100 g strouhaného sýra, pár lístků bazalky (nebo 1 lžička sušené), olej podle potřeby, sůl, pepř

Plátky lilků asi 1 cm silné osolíme, necháme asi hodinu odpočinout, osušíme a po obou stranách osmahneme na oleji. Na lžíci oleje osmahneme nasekaný česnek a cibuli, přidáme spařená, oloupaná, pokrájená rajčata, osolíme je, opepříme a dusíme, až se vytvoří hustá omáčka, do níž nakonec přidáme nasekanou bazalku. Lilky vrstvíme do olejem vymazané zapékací mísy, přičemž každou vrstvu pokryjeme plátkem sýra, potřeme rajčatovou omáčkou, a tak pokračujeme do spotřebování surovin. Posypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi 20 minut v horké troubě. Podáváme s pečivem.

lilky_po_parmsku.jpg