Jdi na obsah Jdi na menu

Mexická pánev s fazolemi a batáty

10. 2. 2018

1 lžíce olivového oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 1 větší batát, 1 lžička mletého římského kmínu, čerstvé nebo nakládané pálivé papričky nebo chilli omáčka podle chuti, 1 lžička sušeného oregana, sůl, čerstvě mletý černý pepř, hrst cherry rajčat, 1 konzerva černých fazolí, hrst strouhaného tučnějšího sýra, 1 lžíce nakrájeného koriandru (volitelně)

V pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a lehce osmahneme. Přidáme batáty nakrájené na kostičky, římský kmín, osolíme, podlijeme nálevem z fazolí a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme pepř, oregano, přepůlená rajčata, fazole a papričky nebo omáčku. Dodusíme. Posypeme strouhaným sýrem a necháme ho rozpustit. Ozdobíme koriandrem a podáváme.

mexicka_panev_s_fazolemi_a_bataty.jpg