Jdi na obsah Jdi na menu

Plněné papriky nakyselo

Bílé papriky, 1 kg kysaného zelí, 3 jablka, 1 cibule, grilovací koření, 1 polévková lžíce sojové omáčky, rýže, cukr, 2 polévkové lžíce oleje, rajčatový protlak, lahůdkové droždí, česnek, oregano, škrob

Rýži přes noc namočíme do vody. Kysané zelí vymačkáme, nasekáme najemno a promícháme s grilovacím kořením, olejem a sójovou omáčkou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaná jablka a slitou rýži. Papriky zbavíme jader a naplníme je směsí. Vložíme do hrnce, zalijeme je částečně vodou, přidáme rajčatový protlak, trochu cukru, oregano, nasekaný česnek a čtvrt hodiny dusíme. Papriky otočíme a další čtvrt hodiny mírně vaříme. Ke konci přidáme lahůdkové droždí. Měkké papriky vyndáme a omáčku zahustíme škrobem.

plnene_papriky_nakyselo.jpg