Jdi na obsah Jdi na menu

Pórkový nákyp s bylinami

150 g pórku (jen bílé části) v jemných proužcích, 1 středně velká drobně nakrájená cibule, 25 g másla, 2 vejce, 100 ml smetany, 50 ml mléka, 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, 1 čajová lžička jemně nařezané petrželky, 1 čajová lžička jemně nakrájeného rozmarýnu, sůl, pepř

Troubu předehřejeme na 160 °C. Máslem vymažeme čtyři formičky na nákyp. Pórek a cibuli dusíme ve zbylém másle asi 4 minuty a s ostatními přísadami dobře promísíme v míse. Směsí naplníme formičky a pečeme v horké troubě, dokud nákyp neztuhne, tedy asi 15–20 minut. Podáváme jako malý předkrm s bílým chlebem nebo jako přílohu k dušené či grilované rybě.

porkovy_nakyp_s_bylinami.jpg