Jdi na obsah Jdi na menu

Restovaná růžičková kapusta

500 g růžičkové kapusty, 30 ml olivového oleje, 70 g cibule, 1 lžička soli, 2 snítky tymiánu, 5 lístků šalvěje, 2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 30 ml citronové šťávy, 1 lžička cukru

Kapustu očistíme a do spodní části každé růžičky vyřízneme nožem křížek. Smícháme citronovou šťávu, cukr, sójovou omáčku, zázvor a prolisovaný česnek. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalvěj a tymián a promícháme. Přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Přisypeme kapustu a restujeme asi 5 minut, dokud kapusta nezačne hnědnout. Zalijeme připravenou omáčkou, dosolíme a dusíme, dokud kapusta nezměkne a nenasaje omáčku.

restovana_ruzickova_kapusta.jpg