Jdi na obsah Jdi na menu

Zelenina s tofu (Matar alu tarkari)

2 lžíce rostlinného oleje, 6 hřebíčků, 2 smotky skořice (7,5 cm), ½ lžičky mletého kardamomu, 3 bobkové listy, 4 brambory oloupané a nakrájené na kostky, 300 g vyloupaného čerstvého hrášku, 1 lžička kurkumy, 300 ml vody, 4 středně velká rajčata omytá a rozčtvrcená, 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru, ¼ lžičky strouhaného muškátového oříšku, ½ lžičky třtinového cukru, 2 lžičky soli, 150 ml zakysané smetany, 1 lžíce nakrájených koriandrových listů nebo petrželky, 70 g mandlí, 200 g tofu nebo panýru

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Osmažíme v něm oloupané mandle a vyjmeme. Pak osmažíme tofu nakrájené na kostky a přidáme k mandlím. Do oleje pak dáme hřebíčky, skořici, kardamom a bobkové listy. Smažíme za stálého míchání asi 30 sekund a potom přidáme brambory. Smažíme je 5 minut a často s nimi ode dna mícháme, dokud nezískají světle hnědou barvu. Přidáme kurkumu a hrášek. Zamícháme, přilijeme vodu, osolíme a 10 minut zakryté vaříme. Potom přidáme rajčata se strouhaným zázvorem, muškátovým oříškem a cukrem. Zamícháme a vaříme zakryté ještě 5 minut. Odstraníme celá koření. Přidáme smetanu, koriandrové listy nebo petrželku, mandle a smažený sýr.

matar_alu_tarkari.jpg