Jdi na obsah Jdi na menu

Zeleninové kari

27. 1. 2017

2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 brambory, 4 mrkve, 2 petržele, 2 lžíce koření kari, 0,75 l zeleninového vývaru, 200 g červené čočky, hrst čerstvého koriandru, 200 g bílého jogurtu, libanonský chléb jako příloha

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Brambory, mrkev a petržel případně oloupeme, nakrájíme na malé plátky, přidáme a osmahneme. Přidáme kari, promícháme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Přisypeme čočku a zvolna vaříme přikryté, dokud směs nezhoustne a vše není měkké. Na talíři dochutíme jogurtem a koriandrem. Podáváme s libanonským chlebem.

zeleninove_kari.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA