Jdi na obsah Jdi na menu

Křupavé sušenky z ovesných vloček

150 g moučkového cukru, 150 g másla, 100 g hladké mouky, 300 g ovesných vloček, 1 balíček prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 3 lžíce mléka

  • Svěží křupavé sušenky: kandovaná pomerančová kůra, šťáva z 1 citronu nebo pomeranče, citronová kůra
  • Ovocné křupavé sušenky: rozinky, sušené meruňky, sušené švestky a brusinky
  • Oříškové křupavé sušenky: mandle, slunečnicová semínka, dýňová semínka, lískové ořechy, skořice
  • Čokoládové křupavé sušenky: 2 lžíce kakaa, skořice a nahrubo nakrájená bílá čokoláda, místo mléka karamelový likér

Ovesné vločky rozmixujeme. Přidáme mouku s kypřicím práškem do pečiva, cukry, máslo, vejce, mléko a ostatní ingredience podle chuti. Pokud se těsto lepí, přidáme mouku a necháme chvilku v chladu. Z těsta uděláme kuličky velikosti vlašského ořechu, rozmáčkneme je na placičky a pečeme je na pečicím papíře 15–20 minut v předehřáté troubě při 180 °C nebo při 160 °C v horkovzdušné troubě.

krupave_susenky_z_ovesnych_vlocek.jpg