Jdi na obsah Jdi na menu

Jogurtový meruňkový koláč

Na koláč: 1 kelímek bílého jogurtu, 1 kelímek polohrubé mouky + na formu, ½ kelímku krupicového cukru, ½ kelímku rozpuštěného másla + na formu, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, 1–2 sklenice meruňkového kompotu

Na drobenku: 100 g hrubé mouky, 80 g másla, 80 g krupicového cukru, drcené mandle

Smícháme máslo, cukr, vejce, jogurt, kypřící prášek a mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy a poklademe okapaným ovocem. Přísady na drobenku promneme a nasypeme na koláč. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut, až drobenka zezlátne.

jogurtovy-merunkovy-kolac.jpg