Jdi na obsah Jdi na menu

Arménské čočkové bochánky

24. 6. 2018

200 g červené čočky, 100 g krupice, 2 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 4 lžíce citronové šťávy, 1 lžička papriky, 1 lžička římského kmínu, svazek máty, svazek petrželky, 1 malý rajčatový protlak, sůl

Do půl litru vroucí vody nasypeme čočku a vaříme 15 minut. Přidáme krupici, promícháme a necháme 15 minut přikryté odstát. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji k čočce spolu s citronovou šťávou, kořením, nasekanými bylinkami a protlakem. Vypracujeme tuhé těsto. Lžící z něj vykrajujeme bochánky a na plechu na pečicím papíru je pečeme při 200 ºC asi 20 minut.

armenske_cockove_bochanky.jpg