Jdi na obsah Jdi na menu

Ligurská pizza

400 g těsta na pizzu, 150 g zelených fazolek, 200 g brambor vařených ve slupce, 1 cibule, 1 velké rajče, 7 lžic zelené omáčky pesto, olivový olej

Fazolky dáme do osolené vroucí vody a uvaříme je téměř doměkka. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a pokrájíme. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a lehce ji osmahneme na oleji. Nakrájíme oloupané brambory a rajče na plátky. Rozválené těsto potřeme olejem a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 220 °C. Těsto vyndáme, natřeme částí pesta, poklademe brambory, cibulí, rajčaty a fazolkami a pokapeme zbylým pestem. Dopečeme na 200 °C dalších přibližně 15 minut.

ligurska_pizza.jpg