Jdi na obsah Jdi na menu

Šátečky s tuňákem a pórkem

500 g listového těsta, 25 g másla, 140 g pórku, 250 g tuňáka v oleji, 50 g strouhanky, 1 citron, sůl s bylinkami, 1 vejce

Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše a rozkrájíme ho na čtverce. Mezitím máslo rozpustíme v pánvi a 5–7 minut na něm smažíme pórek nakrájený na tenká kolečka. Tuňáka vyklopíme (bez oleje) do mísy a smícháme ho se strouhankou, jemně nastrouhanou kůrou i šťávou z citronu a podle chuti osolíme bylinkovou solí. Přidáme pórek a směs rozdělíme na čtverce těsta. V půli je přehneme a okraje přitlačíme k sobě. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme 30–35 minut dozlatova.

satecky_s_tunakem_a_porkem.jpg