Jdi na obsah Jdi na menu

Slaný cheesecake

5 plátků toastového chleba, 50 g změklého másla, příp. 1 stroužek česneku, 7 plátků želatiny, 100 ml smetany, 500 g pomazánkového másla, 180 g Nivy, 50 g pistácií, příp. 50 g lískových oříšků a 50 g sušených švestek, sůl, pepř

Opečeme toastový chléb a ne zcela najemno ho rozmixujeme v kuchyňském robotu. Přimícháme změklé máslo a příp. utřený česnek; přisolíme. Dortovou formu vymažeme kouskem másla a na dno namačkáme chlebovou hmotu. Namočíme plátky želatiny do studené vody a necháme ji chvíli nabobtnat. Poté ji vymačkáme, přelijeme horkou smetanou a necháme ji rozpustit. Pomazánkové máslo a Nivu prošleháme s želatinou dohladka. Přidáme sůl, pepř a případně najemno nasekané lískové oříšky a nadrobno nakrájené švestky. Sýrovou směs vlijeme na vychladlý chlebový korpus. Dort ozdobíme nahrubo nasekanými pistáciemi a dáme na 4–5 hodin vychladit do lednice.

slany_cheesecake.jpg