Jdi na obsah Jdi na menu

Slaný koláč s karamelizovanou dýní

1 plát (250 g) listového těsta, 350 g dýně, 2 lžičky cukru, 1 lžíce octa balsamico, 3 lžíce olivového oleje, 80 g Nivy, 50 g jader vlašských ořechů, sůl a pepř...

Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm dýni nakrájenou na plátky. Přidáme ocet, cukr, sůl a pepř a restujeme, dokud se tekutina nevypaří. Koláčovou formu vymažeme a rozložíme na ni listové těsto. Na něj rozprostřeme karamelizovanou dýni, nasekané ořechy a posypeme nastrouhanou Nivou. Upečeme v troubě vyhřáté na 190 °C po dobu 25 minut. Necháme vychladnout na mřížce.

slany_kolac_s_karamelizovanou_dyni.jpg