Těsto na pizzu
Ze sušeného droždí
1 lžička sušeného droždí, ¼ lžičky cukru, 300 g hladké mouky, 180 ml vody, 1 lžička soli
Droždí, cukr a vlažnou vodu smícháme v misce. Na teplém místě necháme stát 5 minut nebo dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Mouku a sůl smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek a do něj nalijeme droždí a dobře pomoučenýma rukama spojíme v těsto. Na pomoučené ploše jej hněteme 4–5 minut, abychom získali hladké a pružné těsto. Přendáme ho do čisté mísy a zakryté utěrkou necháme 30 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Těsto vystačí na dvě pizzy o průměru 30 cm.
Z droždí
500 g hladké mouky, 225 ml vody, 25 g droždí, 1 lžička cukru, 1 lžička soli
Z droždí, trochy vody, trochy mouky a cukru připravíme kvásek. Když vzejde, smícháme jej se zbytkem surovin a vypracujeme těsto. To dáme na 30 minut kynout a vyválíme z něj 2 pizzy.