Jdi na obsah Jdi na menu

Tuňákový koláč

1 lžíce olivového oleje, 2 velké cibule, 3 vejce, 100 ml smetany na vaření, sůl, pepř, přibližně 170g plát listového těsta, 1 menší konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, rukola k podávání

Troubu předehřejeme na 200 ºC. Olej rozpálíme v pánvi, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a smažíme ji dozlatova, asi 6 minut. V misce rozšleháme vejce se smetanou a solí. Kulatou formu s odnímatelným dnem lehce vymažeme olejem, listové těsto rozválíme a vyložíme jím formu. Přesahující konce odřízneme a dno propícháme vidličkou. Osmaženou cibuli rozložíme na těsto a na ní tuňáka rozděleného ho na kousky; opepříme. Přelijeme vaječnou směsí a pečeme asi 20 minut. Podáváme ozdobené rukolou.

tunakovy_kolac.jpg