Jdi na obsah Jdi na menu

Dánská rybí

1. 5. 2016

125 g hrachu, 250 g mořských ryb, 2 cibule, 2 mrkve, 1/2 malého celeru, 3 stroužky česneku, 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla, kostka bujónu, pepř, petrželka, opečená veka, sůl

Hrách přebereme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka, nesolíme. Na másle usmažíme cibulovou jíšku, zředíme ji vodou, přidáme hrách, nakrájený celer, mrkev a bujón. Uvaříme doměkka, rozmixujeme, přidáme rozetřený česnek, pepř a sůl. Filé uvaříme v osolené vodě, nakrájíme, vložíme do polévky a prohřejeme. Ozdobíme petrželkou a podáváme s opečenou vekou.

danska_rybi.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA