Jdi na obsah Jdi na menu

Halászlé

13. 5. 2017

Do hrnce dáme kusy různých druhů očištěných ryb, mezi kterými nesmí chybět kapr, včetně vnitřností, hlav a ocasů. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a pomalu vaříme. V průběhu varu můžeme přidat trochu papriky, mrkve, česneku, petržele a/nebo rajčat. Vařené ryby a případně hezké kousky zeleniny vyjmeme, z rybích kusů obereme maso, hezké kousky masa odložíme a zbytek masa vrátíme do vývaru. Propasírujeme nebo rozmixujeme. Znovu přivedeme do varu, můžeme přidat červené víno, černý pepř a nové koření. Přidáme velké množství sladké mleté papriky a trochu štiplavé, aby jídlo bylo mírně štiplavé, osolíme a/nebo přidáme bujón v kostce. Ještě chvíli povaříme a nakonec vložíme hezké kousky ryb a zeleniny. Podáváme s čerstvým bílým chlebem a příp. vínem jako hlavní jídlo.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA