Jdi na obsah Jdi na menu

Halászlé

13. 5. 2017

Do hrnce dáme kusy různých druhů očištěných ryb, mezi kterými nesmí chybět kapr, včetně vnitřností, hlav a ocasů. Zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, přivedeme k varu a pomalu vaříme. Sbíráme pěnu, dokud se tvoří. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, můžeme přidat trochu papriky, mrkve, česneku, petržele a/nebo rajčat a vaříme doměkka. Ryby a případně hezké kousky zeleniny vyjmeme. Přidáme velké množství sladké mleté papriky a trochu štiplavé, aby jídlo bylo mírně štiplavé, osolíme a/nebo přidáme bujón v kostce, můžeme přidat i červené víno, černý pepř a nové koření. Ještě povaříme. Z rybích kusů mezitím obereme maso, hezké kousky odložíme a zbytek masa vrátíme do vývaru a vývar propasírujeme nebo rozmixujeme. Nakonec vložíme hezké kousky ryb a zeleniny. Podáváme s čerstvým bílým chlebem a příp. vínem jako hlavní jídlo.

halaszle.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA