Jdi na obsah Jdi na menu

Hladká Ančka

19. 12. 2016

500 g brambor, 3 vejce, 2 cibule, 1 lžička mletého kmínu, 1 l mléka, hladká mouka, sůl, ocet, cukr, hladkolistá petrželka

Brambory uvaříme ve slupce a vejce uvaříme natvrdo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, nasypeme ji do rendlíku a zalijeme malým množstvím vody. Přidáme kmín a vaříme asi 15 minut. Poté rozmixujeme.

Část mléka nalijeme do hrnečku a důkladně v něm rozmícháme 2 lžíce hladké mouky. Zbytek mléka přivedeme těsně pod bod varu, přilijeme rozmíchanou mouku, vývar z cibule a vaříme do zhoustnutí. Nakonec osolíme, okyselíme octem a dochutíme cukrem. Do každého talíře dáme část brambor a vejce a zalijeme polévkou. Podáváme ozdobené petrželkou.

hladka_ancka.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA