Jdi na obsah Jdi na menu

Krémová česnečka

25. 5. 2016

90 g másla, 4 stroužky česneku, 2 cibule nakrájené na kostičky, 250 g brambor oloupaných a nakrájených na kostičky, půl litru mléka, půl litru drůbežího vývaru, sůl, čerstvě mletý pepř, bylinky na ozdobu

V hrnci na nejmenším ohni rozehřejeme třetinu másla a ze všech stran na něm opečeme tři celé oloupané stroužky česneku. Až zezlátnou, přidáme cibuli a opékáme ji dvě až tři minuty. Pak přidáme zbývající máslo a brambory a znova opékáme deset minut za občasného zamíchání. Až změkne cibule, přilijeme mléko s vývarem a vaříme, dokud nezměknou i brambory. Pak polévku rozmixujeme, nakonec přidáme sůl, pepř a prolisovaný poslední stroužek česneku.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA