Jdi na obsah Jdi na menu

Krémová česnečka

25. 5. 2016

50 g másla, 4 stroužky česneku, 2 cibule nakrájené na kostičky, 250 g brambor oloupaných a nakrájených na kostičky, ½ l mléka, ½ l drůbežího vývaru, sůl, čerstvě mletý pepř, bylinky na ozdobu

V hrnci na nejmenším ohni rozehřejeme třetinu másla a ze všech stran na něm osmažíme tři celé oloupané stroužky česneku. Až zezlátnou, přidáme cibuli a smažíme ji dvě až tři minuty. Pak přidáme zbývající máslo a brambory a znova smažíme deset minut za občasného zamíchání. Až změkne cibule, přilijeme mléko s vývarem a vaříme, dokud nezměknou i brambory. Pak polévku rozmixujeme, nakonec přidáme sůl, pepř a prolisovaný poslední stroužek česneku. Ozdobíme bylinkami.

kremova_cesnecka.jpg