Jdi na obsah Jdi na menu

Krémová houbová polévka

500 g směsi hub, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 brambor, 2 stroužky česneku, 1 snítka tymiánu, sůl, pepř, petržel, 100 ml smetany na vaření, 1 l vody, 2 kostky houbového bujónu

Nakrájíme cibuli na kostičky a zpěníme ji na oleji, poté přidáme houby nakrájené na plátky a dál restujeme. Do hrnce přidáme brambor nakrájený na kostičky, nasekaný česnek a lístky tymiánu, zalijeme vodou, přidáme bujón a vaříme, dokud brambor nezměkne. Část uvařených hub odložíme. Dosolíme, opepříme, rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme odložené houby. Přivedeme k varu a vmícháme smetanu. Můžeme podávat s opečeným chlebem.

kremova_houbova.jpg