Jdi na obsah Jdi na menu

Krémová houbová polévka

500 g směsi hub, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 brambor, 2 stroužky česneku, 1 snítka tymiánu, sůl, pepř, petržel, 50 ml smetany na vaření, 1 l vody

Nakrájíme cibuli na kostičky a orestujeme ji na menším množství oleje, po 5 minutách přidáme houby nakrájené na plátky a dál restujeme. Část orestovaných hub odložíme. Do hrnce přidáme brambor nakrájený na kostičky, nasekaný česnek a lístky tymiánu, zalijeme vodou a vaříme, dokud brambor nezměkne. Dosolíme, opepříme, rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme odložené houby. Chvilku povaříme a přidáme smetanu. Můžeme podávat s opečeným chlebem.

kremova_houbova.jpg