Jdi na obsah Jdi na menu

Thajská kokosová

25. 5. 2016

1 kuřecí nebo zeleninová bujonová kostka, 500 ml kokosového mléka, 4 silné plátky čerstvého zázvoru, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička červené kari pasty, 400 g vlasových rýžových nudlí

V litru vroucí vody rozpustíme bujonovou kostku, chvilku vaříme, přidáme kokosové mléko a plátky zázvoru a vaříme čtvrt hodiny. Přidáme zbývající ingredience: třtinový cukr, citronová šťáva, rybí omáčka a červená kari pasta. Všechno vaříme ještě asi pět minut a nakonec do polévky přidáme vlasové rýžové nudle připravené zvlášť podle návodu na obalu.

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA