Jdi na obsah Jdi na menu

Boršč

1. 5. 2016

400 g hlávkového zelí, 400 g brambor, 300 g řepy, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, …), 1 velká cibule, 100 g rajčat nebo větší konzerva rajského protlaku, olej nebo máslo, 2 kostky bujonu (zeleninový nebo hovězí), ocet, cukr, sůl, pepř, bobkový list, sladká paprika, česnek, zakysaná smetana

Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme ji zpěnit na tuku. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a řepu a osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme pokrájené zelí, brambory, rajčatový protlak nebo nakrájená oloupaná rajčata, pepř a bobkový list. Přivedeme k varu a vhodíme bujon. Když jsou přísady téměř měkké, přidáme sůl, cukr, sladkou papriku a ocet a necháme dovařit. Dochutíme třeným česnekem a těsně před podáváním vmícháme zakysanou smetanu.

borsc.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA