Jdi na obsah Jdi na menu

Cibulová zapékaná

1. 5. 2016

60 g másla, 900 g cibule, 2 lžičky cukru, špetka soli a pepře, 1.5 polévkové lžíce mouky, 1 lžička sušeného tymiánu, 1.7 litru vývaru, 140 ml suchého bílého vína

12 kusů bagety nakrájené na silnější plátky, 1 lžíce olivového oleje, 225 g strouhaného tvrdého sýra

Na mírném ohni rozpustíme máslo, přimícháme cibuli nakrájenou na tenké proužky a přisypeme cukr. Smažíme na mírném ohni 20-30 minut, dokud cibule nezezlátne. Poté cibuli zaprášíme moukou a smažíme další 2–3 minuty. Přilijeme víno a vývar a rozmícháme mouku. Přidáme sůl, pepř a tymián a částečně zakrytou vaříme na mírném ohni dalších 30–40 minut.

Obě strany plátků bagety lehce potřeme olivovým olejem a na plechu pečeme v troubě předehřáté na 160 °C. Pak plátky obrátíme a pečeme dalších 15 minut do zhnědnutí. Polévku přelijeme na talíře, smažený chléb položíme na hladinu, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme 10–20 minut v horké troubě.

cibulova_zapekana.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA