Jdi na obsah Jdi na menu

Hermelínový dortík

2 větší nebo 4 malé vyzrálé Hermelíny bez příchuti, 200 g Lučiny, 4 lžíce nahrubo mletých vlašských ořechů, 1 stroužek česneku, špetka soli, půlky jader vlašských ořechů a kuličky hroznového vína na ozdobu, rukola k podávání

Z Hermelínů odřízneme vršky a odložíme je. Ze zbylých větších částí vydlabeme vnitřky, aby vznikly mističky. Lučinu, mleté ořechy a vydlabané části sýrů utřeme. Podle chuti osolíme, směsí naplníme sýrové mističky a přikryjeme odříznutými částmi. Sýry každý zvlášť zabalíme a necháme den ztuhnout v chladničce. Před podáváním je nakrájíme na dílky a ozdobíme ořechy a hroznovým vínem. Podáváme na rukole. Hodí se zejména jako chuťovka k pivu nebo vínu.

hermelinovy_dortik.jpg