Jdi na obsah Jdi na menu

Sýrové kuličky

10. 3. 2018

Tvrdé sýry nastrouháme najemno a utřeme se zbylými přísadami na pevnější hmotu (můžeme ji nechat v chladu ztuhnout). Do hmoty pak vmáčkneme pevnou náplň – osušenou olivu, oloupanou mandli, vlašský ořech, lískový oříšek – nebo náplň do hmoty zabalíme. Obalíme v nasekané petrželce nebo pažitce (čerstvé nebo sušené), mleté sladké paprice, kokosové moučce, koření kari, nebo v mletých ořeších. Před podáváním necháme vychladit.

  • hermelínové: 2 Hermelíny, 100 g pomazánkového másla nebo žervé, špetka soli
  • sýrové s česnekem: 100 g tvrdého strouhaného sýra, 1 měkký tavený sýr, 1 prolisovaný stroužek česneku
  • sýrové s křenem: 100 g tvrdého strouhaného sýra, 1 měkký tavený sýr, 1 lžička strouhaného křenu
  • nivové: 100 g Nivy, 50 g pomazánkového másla nebo žervé
  • nivové se sardelkami: 100 g Nivy, 50 g pomazánkového másla nebo žervé, 50 g tvrdého sýra, lžička sardelové pasty, pepř

syrove_kulicky.jpg