Jdi na obsah Jdi na menu

Cizrnový salát s olivami

200 g suché cizrny, 1 malá salátová okurka, 2 rajčata, 1 cibule, 3 lžíce petrželky, ½ hrnku černých oliv bez pecek, 1 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžička medu, sůl a pepř dle chuti

Namočenou cizrnu uvaříme a necháme vychladnout. Okurku a rajčata nakrájíme na kostičky stejně velké jako cizrna, cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno. V míse promícháme cizrnu, okurku, rajčata, cibuli, petrželku a olivy. V misce důkladně promícháme olej s citrónovou šťávou, medem a prolisovaným česnekem. Zálivku nalijeme na salát a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.

cizrnovy_salat_s_olivami.jpg