Jdi na obsah Jdi na menu

Čočkový salát se sušeným ovocem

500 g tmavé drobnozrnné čočky, 1 červená cibule, 1 hrst rozinek či kyselejšího sušeného ovoce, 2–3 lžíce kaparů, 1 hrst vlašských ořechů, 1 hrst rukoly

Zálivka: 75 ml kvalitního oleje, 50 ml jablečného octa, 1 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 špetka mletého římského kmínu, sůl a pálivá paprika podle chuti

Čocku necháme přes noc namočenou, vyměníme jí vodu, uvaříme na skus (15–20 minut) a scedíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, ovoce pokrájíme, ořechy a kapary nahrubo nasekáme. Suroviny na zálivku promícháme a poté vmícháme do ještě teplé čočky. Přidáme ostatní suroviny. Zatepla můžeme salát podávat i jako hlavní jídlo.

cockovy_salat_se_susenym_ovocem.jpg