Salát Caesar
2 ks římského salátu, ½ bagety nakrájené na kostičky, 3 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, parmazán
1 žloutek, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička ančoviček, 1 lžíce strouhaného parmazánu, sůl, pepř
Žloutek smícháme s citronovou šťávou a přidáme hořčici. Za stálého šlehání zvolna přiléváme olej, až vznikne hustá majonéza. Přidáme do ní nasekané ančovičky (nebo worchesterskou omáčku) a parmazán, dochutíme solí a pepřem a promícháme. Bagetu nakrájíme na kostky a spolu s česnekem osmažíme. Salát natrháme, promícháme se zálivkou a podáváme posypaný krutony a nahoblovaným parmazánem.