Jdi na obsah Jdi na menu

Salát s teplými brambory a špenátem

500 g salátových brambor, 3 lžíce olivového oleje, hrubá mořská sůl, 2 červené cibule, 140 g žampionů, 100 g špenátových listů, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce červeného vinného octa, 85 g sýra s modrou plísní

Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory nakrájíme na měsíčky, dáme do pekáčku, pokapeme 2 lžícemi oleje, osolíme a necháme péct 20 minut. Přidáme oloupanou a na měsíčky nakrájenou cibuli, dobře ji promícháme s bramborami a pečeme dalších 20 minut, dokud brambory nezezlátnou a cibule nezměkne. Necháme mírně zchladnout.

Zbylý olej rozehřejeme v pánvi, přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony a necháme zhruba 5 minut restovat, na poslední 2 minuty přidáme špenátové listy.

Mezitím si uděláme zálivku: smícháme hořčici, ocet a trošku vody, případně šťávy ze žampionů.

Brambory, cibuli, houby a špenát přendáme do mísy. Přelijeme zálivkou a opatrně promícháme. Před podáváním ozdobíme sýrem.

salat_s_teplymi_brambory_a_spenatem.jpg