Jdi na obsah Jdi na menu

Salát s teplými brambory a špenátem

19. 12. 2016

500 g salátových brambor, 4 lžíce olivového oleje, hrubá mořská sůl, 2 červené cibule, 140 g žampionů, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce červeného vinného octa, 100 g špenátových listů, 85 g sýra s modrou plísní

Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory nakrájíme na měsíčky, dáme do pekáčku, pokapeme 2 lžícemi oleje, osolíme a necháme péct 20 minut. Přidáme oloupanou a na měsíčky nakrájenou cibuli, dobře ji promícháme s bramborami a pečeme dalších 20 minut, dokud brambory nezezlátnou a cibule nezměkne. Necháme mírně zchladnout.

Mezitím si uděláme dresink: smícháme hořčici, ocet, 1 lžici oleje a trošku vody.

Zbylý olej rozehřejeme v pánvi, přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony a necháme zhruba 5 minut restovat.

Brambory, cibuli a houby přendáme do velké mísy spolu s očištěným čerstvým špenátem. Přelijte dresinkem a opatrně promícháme. Před podáváním ozdobíme sýrem.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA