Jdi na obsah Jdi na menu

Salát z krup s rajčaty, sýrem a olivami

6. 10. 2017

100 g ječných krup, 100 g polotučného sýra (nemusí být kravský), 10–12 datlových rajčat, 12 vypeckovaných zelených oliv, směs bylinek (máta, bazalka, pažitka), trochu citronové šťávy, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl, pepř

Kroupy dobře propláchneme a necháme několik hodin namáčet. Poté vodu osolíme a kroupy uvaříme doměkka (asi 20–25 minut). Propláchneme proudem studené vody a odložíme. Mezitím nakrájíme rajčata na kousky, sýr na kostky a olivy na plátky a nasekáme bylinky. Přísady vložíme do misky a promícháme. Dochutíme citrónovou šťávou, olejem, bylinkami, solí a pepřem. Před podáváním necháme několik hodin uležet.

salat_z_krup_s_rajcaty_syrem_a_olivami.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA