Jdi na obsah Jdi na menu

Thajský okurkový salát II.

20. 3. 2018

1 menší salátová okurka, 1 menší červená cibule, 1 lžíce pražených arašídů, sůl

Zálivka: 1 lžíce cukru, 3 lžíce vody, 3 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíce jablečného octa

Okurku částečně oloupeme nebo necháme neoloupanou, nakrájíme podélně na čtvrtiny a pak napříč na plátky. Prosolíme a dáme do ledničky na půl hodiny odležet. Smícháme ingredience na marinádu, vše přivedeme k varu a odstavíme. Necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, z okurek slijeme všechnu vodu. Smícháme cibuli s okurkou a dresinkem a přimícháme nasekané arašídy.

thajsky-okurkovy-salat-ii.jpg