Jdi na obsah Jdi na menu

Thajský okurkový salát

1 salátová okurka, několik lístků čerstvé bazalky, 1 lžíce sezamových semínek, sůl

Zálivka: 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce octa, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíce sezamového oleje, 1 stroužek česneku

Okurky nakrájíme na jemné plátky a osolíme a necháme je asi půl hodiny pouštět šťávu. Na zálivku smícháme ingredience a necháme ji chvíli stát při pokojové teplotě, aby se chutě propojily. Lístky bazalky případně natrháme na menší kousky. Na pánvi na sucho opražíme sezamová semínka, dokud lehce nezhnědnou a nezačnou vonět. Z okurek případně slijeme šťávu. Přidáme bazalku a promícháme se zálivkou. Podáváme posypané sezamovými semínky.

thajsky_okurkovy_salat.jpg