Jdi na obsah Jdi na menu

Slané moučníky

Příspěvky

Zelňáky

Hladkou mouku na vále osolíme a okmínujeme, přidáme vyždímané kysané zelí, trošku oleje, a pokud je směs příliš suchá, zaděláme troškou mléka. Propracujeme v tužší těsto, vyválíme z něj 5 mm silné placky a rozkrájíme je rádlem. Potřeme je olejem a upečeme je na vymazaném plechu při 180–200 °C dozlatova.

 
15. 5. 2016 | | Rubrika: Slané moučníky

Pórek/špenát/chřest v listovém těstě

1 balíček listového těsta, 2 menší pórky/1 balíček mraženého špenátu/2 skleničky chřestu, 1 balíček balkánského sýra, 2–3 vejce...

 
15. 5. 2016 | | Rubrika: Slané moučníky